23. února 2015

JEŠTĚ STIHNETE...


Víc než příjemným vytržením ze zimní hybernace rozhodně letos byla výstava This place...

...a pro mě fascinující tvorba Jungjin Lee - její velkoformátové fotografie působí díky tisku na morušový papír, na kterém se jemně rozpíjejí, takřka jako malba...

UnnamedRoad_045.jpg

UnnamedRoad_003.jpg

UnnamedRoad_046.jpg

O projektu:

Monumentální umělecký počin s názvem This place inicioval v roce 2006 fotograf Frédéric Brenner. Pozval jedenáct světově uznávaných fotografů, aby se k němu připojili a společně ztvárnili svůj osobní pohled na Izrael a Západní břeh Jordánu. 
Během osmi let tak vytvořili autoři (Frédéric Brenner, Wendy Ewald, Martin Kollar, Josef Koudelka, Jungjin Lee, Gilles Peress, Fazal Sheikh, Stephen Shore, Rosalind Solomon, Thomas Struth, Jeff Wall a Nick Waplington) několik tisíc fotografií, které vznikaly velmi rozličným způsobem, z velmi rozličného úhlu pohledu. 
Jejich výběr je jakousi mozaikou, fascinujícím mnohovrstevnatým příběhem této části světa v nejrůznějších rovinách, popisující historii a význam místapříběhy obyvatel a jejich každodenní život, místní kulturu, tradici i současnost. 

Diskusi přímo s autory v rámci doprovodného programu výstavy najdete např. ZDE

Výstavu ještě do 2.března stihnete v Centru DOX, poté už bude trochu z ruky - přesune se do Tel Avivu a na podzim do Spojených států
                                                                                                                                              Helena




Žádné komentáře:

Okomentovat